Какво е йонизатор

Какво е йонизатор

Йонизация се нарича процесът на образуване на йони от неутрални атоми или молекули като това е ендотермичен процес.
Явление, при което под действие на външна причина – йонизатор /рентгенови лъчи, висока температура, електрическа искра, електрическа дъга и др. / атомите и молекулите на веществото, предимно в газообразно състояние, се превръщат от електронеутрални в йони.

Положително зареден йон се образува, когато електронът в атома или молекулата получава достатъчна енергия за преодоляване на потенциалната бариера, равна на йонизационния потенциал. Обратно, полезният отрицателно зареден йон се образува чрез захват на „излишен“ електрон от атома, при това се освобождава енергия.

Повече от век електрическата енергия от отрицателните йони /аниони/ се анализира от учените, които са се специализирали в тази област, използвайки правилните инструменти. Тези учени са открили, че отрицателните йони влияят върху здравето на хората по много положителни начини. Отрицателните йони се създават ежедневно в природата от вулкани, мъглата от водопади и морските вълни, разбиващи се в скалите. Те създават терапевтичен ефект, поради това собствениците на жилища по крайбрежието са като цяло по-здрави. Отрицателните йони излъчват електрически заряд. И тъй като хората са съставени от енергия, която е микс от отрицателни и положителни йони, тези йони могат да подобрят различни аспекти от ежедневния живот, когато влязат в контакт с допълнителни отрицателни йони. Доказано е, че отрицателните йони произвеждат биохимични реакции, които повишават нивата на химическия серотонин, отговарящ за настроението, което помага за облекчаване на депресията, на стреса и засилва енергията ни през деня. Другото сигурно е, че отрицателните йони също увеличават притока на кислород към мозъка, което в крайна сметка повишава бдителността, намалява сънливостта и създава повече умствена енергия.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Категории за статии

Последни статии

Последни коментари

Полезно

Полезнa информация относно озон, озонатори за вода и въздух.

Какво е йонизатор

Какво е йонизатор

Йонизация се нарича процесът на образуване на йони от неутрални атоми или молекули като това е ендотермичен процес.Явление, при което под действие на външн Йонизация се нарича процесът на образуване на йони от неутрални атоми или молекули като това е ендотермичен процес.Явление, при което под действие на външн 2020-10-21T11:04:26+03:00 Какво е йонизатор

<p><a href="https://ozonatori.bg/category/dokazatelstva-za-otricatelnite-yoni">Йонизация</a> се нарича процесът на образуване на йони от неутрални атоми или молекули като това е ендотермичен процес.<br />Явление, при което под действие на външна причина &ndash; йонизатор /рентгенови лъчи, висока температура, електрическа искра, електрическа дъга и др. / атомите и молекулите на веществото, предимно в газообразно състояние, се превръщат от електронеутрални в йони.</p> <p>Положително зареден йон се образува, когато електронът в атома или молекулата получава достатъчна енергия за преодоляване на потенциалната бариера, равна на йонизационния потенциал. Обратно, полезният отрицателно зареден йон се образува чрез захват на &bdquo;излишен&ldquo; електрон от атома, при това се освобождава енергия.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16702/files/image/ionizaciq.jpg" /></p> <p>Повече от век електрическата енергия от отрицателните йони /аниони/ се анализира от учените, които са се специализирали в тази област, използвайки правилните инструменти. Тези учени са открили, че отрицателните йони влияят върху здравето на хората по много положителни начини. Отрицателните йони се създават ежедневно в природата от вулкани, мъглата от водопади и морските вълни, разбиващи се в скалите. Те създават терапевтичен ефект, поради това собствениците на жилища по крайбрежието са като цяло по-здрави. Отрицателните йони излъчват електрически заряд. И тъй като хората са съставени от енергия, която е микс от отрицателни и положителни йони, тези йони могат да подобрят различни аспекти от ежедневния живот, когато влязат в контакт с допълнителни отрицателни йони. Доказано е, че отрицателните йони произвеждат биохимични реакции, които повишават нивата на химическия серотонин, отговарящ за настроението, което помага за облекчаване на депресията, на стреса и засилва енергията ни през деня. Другото сигурно е, че отрицателните йони също увеличават притока на кислород към мозъка, което в крайна сметка повишава бдителността, намалява сънливостта и създава повече умствена енергия.</p>

, ,
Сравнение на продукти