Отрицателните йони и тяхното влияние върху здравето ни

Отрицателните йони и тяхното влияние върху здравето ни

Анионите са известни още като "ВИТАМИНИТЕ ВЪВ ВЪЗДУХА".Анионите са известни още като "ВИТАМИНИТЕ ВЪВ ВЪЗДУХА".Йонизаторът е един от най-полезните продукти, които всеки може да има по всяко време, но все пак в допълнение към него се изисква и здрав разум.Йонизиращите устройства също така засилват и имунната система. Обаче ако се каже само това на хората, те ще си помислят, че не могат да се разболеят в присъствието на йонизатор, което не е така. Просто вероятността да се разболеете значително намалява, докато основната хигиена също трябва да се спазва.

Съвременният живот ни задължава по-скоро да отдаваме по-голямо значение на печеленето на пари, отколкото на здравето, до момента, в който вече не е възможно да го правите.Склонни сме да мислим, че можем просто да предприемем нещо или да направим една промяна и тя ще оправи годините, ако не и десетилетията щети, които сме нанесли. Заболяването не винаги започва сериозно, а бавно се натрупва с течение на времето, променяйки клетъчната структура и функцията на клетката до степен, в която бързото отстраняване изобщо не е възможно.

Как влизат в играта отрицателните йони?

При отоплението и охлаждането на въздуха с климатици, в помещенията се отделят и натрупват повече положителни йони. Синтетичните материи, завесите, дрехите и др. привличат отрицателните йони, тъй като се създава статично електричество. Този въздух не е здравословен.Йонизаторът представлява множител на напрежение чрез свързани успоредно диоди и кондензатори. Между излъчвателя и отражателя (двете пластини) трябва да прескачат разряди вследствие на високото напрежение (>5000-6000V). От огромно значение е дебелината, формата, размерите и разположението на пластините една спрямо друга.

Мощният генератор на отрицателни йони ще подобри качеството на въздуха в помещението, в което се намира. Той ще направи това до изключително високи нива, отколкото естествените природни йонизатори, но в някои случаи това не е достатъчно, за да коригира напълно текущите проблеми. Повишените йони ще увеличат приема на кислород, ще помогнат да се справят със свободните радикали, да нормализират нивата на хормоните, ще намалят кръвното налягане и различни други неща до много голяма степен.

Най-добрият подход към подобряване

Организацията за защита на околната среда поставя въздуха на 5-то място като причинител на най-различни заболявания. Според цитирани от тях изследвания нивото на токсични субстанции във въздуха на затворените помещения е 4-10 пъти, а понякога дори 100 пъти по-голямо от това навън, а ние прекарваме до 90% от времето си в затворени помещения.

Отрицателните йони са напълно естествено средство за пречистване на въздуха.

Да имаме чист въздух, без замърсяване и положителни йони е нещо, за което всички копнеем. Днешният начин на живот, транспортът и технологиите водят до много фактори, които намаляват качеството на въздуха. Наличието на качествен йонизатор в дома ни ще се справи с замърсяването и положителните йони. Безброй изследвания показват това и ние сами сме си направили тестовете. Качеството на въздуха отвън е 260 мерни единици, но вътре в нашия дом, където имаме достатъчно мощни за всяка една площ йонизатори, стойността вече е 42. Доста голяма разлика, ако питате нас.

По-долу е посочен списък с най-често срещаните ползи за вашето здраве при повишени отрицателни йони. Не забравяйте, че всички тези неща ще се случат, но може да не са много изразени за някои хора, поради други фактори на начина на живот и / или тяхното здравословно състояние.

Отрицателните йони увеличават вашето чувство за благополучие и умствена яснота, като премахват изтощаващите ефекти от прекомерните положителни йони във вашата среда. Те често се описват като естествен антидепресант.Доказано е, че отрицателните йонизатори прочистват въздуха от прах, цветен прашец, пърхот на домашни любимци, спори на плесен и други потенциални алергени.

Добрият генератор на отрицателни йони може да намали значително вирусите и бактериите във въздуха във вашия дом.

Подобрява функцията на вашата дихателна система, предпазва белите дробове от дразнене и възпаление, като по този начин води до по-малко случаи на респираторни заболявания като настинка, грип и дори сенна хрема и астма.Отрицателните йонизатори имат релаксиращ ефект и възможност да нормализират дихателната честота, понижават кръвното налягане и облекчават напрежението. Тъй като отрицателните йони се абсорбират директно в кръвта, те могат да помогнат в борбата с вредните свободни радикали в тялото ви.

Проучванията показват, че високите нива на отрицателни йони могат да бъдат толкова ефективни при лечението на сезонното афективно разстройство, както обикновено предписваните антидепресанти.

Подобряват енергийните нива и цялостното ви излъчване. Изследвания в Калифорнийския университет показват, че отрицателните йони нормализират нивата на серотонин в мозъка като потенциално подобряват положителния облик и настроението на човек.

По-добър сън. Френско проучване, установено с използване на отрицателни йонизатори показва, че може да ви помогне да спите по-добре. Това отново се дължи на положителните им ефекти при нормализиране на производството на серотонин в мозъка.

Намалете случаите на главоболие и болести. Компанията Norwich Union установи, че инсталирането на въздушни пречистватели с отрицателни йони в работна зона, пълна с компютри и друго електронно оборудване, намалява случаите на докладвани заболявания и главоболие със 78%. Негативните йонни генератори също се използват рутинно в болниците в Европа за благоприятното им въздействие върху здравето и лечението на пациента. Много страни вече признават йонизаторите като медицински изделия.

Отрицателните йони въздействат повишаващо и благоприятно на умствената концентрация и работоспособност, което е особено благоприятно при ученици, студенти и хора, занимаващи се с умствен труд. Тестовете редовно показват, че субектите, изложени на високи нива на отрицателни йони, се справят по-добре в психически трудни задачи от тези, които дишат нормален плътен въздух с положителни йони.

Стимулира метаболизма, засилва имунитета, подобрява системата на кръвообращението, ефективно повлиява на високо кръвно налягане, бронхити, белодробни болести, безсъние, облекчава болката при ревматологични заболявания, артрити и много други заболявания.

Пациенти, лекувани от изгаряния в различна степен, са се възстановили доста по-бързо и по-добре в болнични заведения, където има йонизатори за отрицателни йони.

Отрицателните йони помагат на атлетите да влязат във форма - те премахват умората, подобряват рефлексите и скоростта. Някои източници дори твърдят, че постиженията на атлетите са с 30% по-високи заради използването на йонизатори в съблекалните и в залите.

Нашите мощни йонизатори, действат на разстояние до 5 м и ще ви произвеждат минимум 8 000 000 йони на м3. Те са изключително качествени йонизатори и ще произведат реалния брой на отрицателните йони, достатъчно необходими за достигане на ползите, които ви предлага природата около водопади или разходка в гора.

Качеството на въздуха е свързано с количеството на аниони във въздуха.

Колкото повече са отрицателните, толкова повече въздухът е по-свеж, чист и безопасен.

Зони Брой аниони / см3  Ефект
Водопад и морски прибой 10,000 - 100,000 Подобрява цялостната функция на тялото
В планините 8,000 Убива бактериите, подпомага имунната система
Около морето 5,000 ремахва стреса, облекчава депресия и тревожност
В гъсти гори 4,000 Успокоява нервната система и напрежения
Зелени градски площи 1,500 Минимум, за нормална работа на тялото
Слабо замърсена градска среда 500 Под минималното изискване
Силно замърсена градска среда 100 Болестите се поставят по-лесно
На шумни места 25  Главоболие, нарушение на съня, умора
В лек автомобил 15 Хроничен стрес, нервен шок, липса на концентрация

Растенията произвеждат голямо количество отрицателни йони. Съотношението на отрицателни и положителните йони в градовете е средно 4:5. В планината близост до горите съотношението е 5:4. Преди буря силно се увеличава концентрацията на положителни йони във въздуха. Увеличението се дължи на това, че положителните йони предшестват фронтовете на времето с един два дни, тъй като електричните заряди се движат по-бързо от въздуха.

Усещането е на задух и въздухът е „тежък" и труден за дишане. По време на самата буря и малко след нея се увеличава отделянето на отрицателните йони. След бурята усещането е за чист и свеж въздух.В природата отрицателните йони се отделят още и от:

  • Изпарението на водата в гори или градини
  • Растенията - здравец, кедър, ела, бор, туя
  • Фотосинтеза
  • Летни дъждове
  • Слънчево време
  • Свеж сняг.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Категории за статии

Последни статии

Последни коментари

Полезно

Полезнa информация относно озон, озонатори за вода и въздух.

Отрицателните йони и тяхното влияние върху здравето ни

Отрицателните йони и тяхното влияние върху здравето ни

Анионите са известни още като "ВИТАМИНИТЕ ВЪВ ВЪЗДУХА".Анионите са известни още като "ВИТАМИНИТЕ ВЪВ ВЪЗДУХА".Йонизаторът е един от най-полезните продукти, Анионите са известни още като "ВИТАМИНИТЕ ВЪВ ВЪЗДУХА".Анионите са известни още като "ВИТАМИНИТЕ ВЪВ ВЪЗДУХА".Йонизаторът е един от най-полезните продукти, 2020-10-21T11:09:50+03:00 Отрицателните йони и тяхното влияние върху здравето ни

<p>Анионите са известни още като <strong>"ВИТАМИНИТЕ ВЪВ ВЪЗДУХА"</strong>.Анионите са известни още като "ВИТАМИНИТЕ ВЪВ ВЪЗДУХА".Йонизаторът е един от най-полезните продукти, които всеки може да има по всяко време, но все пак в допълнение към него се изисква и здрав разум.Йонизиращите устройства също така засилват и имунната система. Обаче ако се каже само това на хората, те ще си помислят, че не могат да се разболеят в присъствието на йонизатор, което не е така. Просто вероятността да се разболеете значително намалява, докато основната хигиена също трябва да се спазва.</p> <p>Съвременният живот ни задължава по-скоро да отдаваме по-голямо значение на печеленето на пари, отколкото на здравето, до момента, в който вече не е възможно да го правите.Склонни сме да мислим, че можем просто да предприемем нещо или да направим една промяна и тя ще оправи годините, ако не и десетилетията щети, които сме нанесли. Заболяването не винаги започва сериозно, а бавно се натрупва с течение на времето, променяйки клетъчната структура и функцията на клетката до степен, в която бързото отстраняване изобщо не е възможно.</p> <p>Как влизат в играта отрицателните йони?</p> <p>При отоплението и охлаждането на въздуха с климатици, в помещенията се отделят и натрупват повече положителни йони. Синтетичните материи, завесите, дрехите и др. привличат отрицателните йони, тъй като се създава статично електричество. Този въздух не е здравословен.Йонизаторът представлява множител на напрежение чрез свързани успоредно диоди и кондензатори. Между излъчвателя и отражателя (двете пластини) трябва да прескачат разряди вследствие на високото напрежение (&gt;5000-6000V). От огромно значение е дебелината, формата, размерите и разположението на пластините една спрямо друга.</p> <p>Мощният генератор на отрицателни йони ще подобри качеството на въздуха в помещението, в което се намира. Той ще направи това до изключително високи нива, отколкото естествените природни йонизатори, но в някои случаи това не е достатъчно, за да коригира напълно текущите проблеми. Повишените йони ще увеличат приема на кислород, ще помогнат да се справят със свободните радикали, да нормализират нивата на хормоните, ще намалят кръвното налягане и различни други неща до много голяма степен.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16702/files/image/dezinfekciq_ozon.png" /></p> <p>Най-добрият подход към подобряване</p> <p>Организацията за защита на околната среда поставя <strong>въздуха</strong> на 5-то място <strong>като причинител на най-различни заболявания</strong>. Според цитирани от тях изследвания нивото на токсични субстанции във въздуха на затворените помещения е 4-10 пъти, а понякога дори 100 пъти по-голямо от това навън, а ние прекарваме до 90% от времето си в затворени помещения.</p> <p>Отрицателните йони са напълно естествено средство за пречистване на въздуха.</p> <p><a href="https://ozonatori.bg/category/ozonatori-za-vazduh">Да имаме чист въздух</a>, без замърсяване и положителни йони е нещо, за което всички копнеем. Днешният начин на живот, транспортът и технологиите водят до много фактори, които намаляват качеството на въздуха. Наличието на качествен йонизатор в дома ни ще се справи с замърсяването и положителните йони. Безброй изследвания показват това и ние сами сме си направили тестовете. Качеството на въздуха отвън е 260 мерни единици, но вътре в нашия дом, където имаме достатъчно мощни за всяка една площ йонизатори, стойността вече е 42. Доста голяма разлика, ако питате нас.</p> <p>По-долу е посочен списък с най-често срещаните ползи за вашето здраве при повишени отрицателни йони. Не забравяйте, че всички тези неща ще се случат, но може да не са много изразени за някои хора, поради други фактори на начина на живот и / или тяхното здравословно състояние.</p> <p>Отрицателните йони увеличават вашето чувство за благополучие и умствена яснота, като премахват изтощаващите ефекти от прекомерните положителни йони във вашата среда. Те често се описват като естествен антидепресант.Доказано е, че отрицателните йонизатори прочистват въздуха от прах, цветен прашец, пърхот на домашни любимци, спори на плесен и други потенциални алергени.</p> <p>Добрият генератор на отрицателни йони може да намали значително вирусите и бактериите във въздуха във вашия дом.</p> <p>Подобрява функцията на вашата дихателна система, предпазва белите дробове от дразнене и възпаление, като по този начин води до по-малко случаи на респираторни заболявания като настинка, грип и дори сенна хрема и астма.Отрицателните йонизатори имат релаксиращ ефект и възможност да нормализират дихателната честота, понижават кръвното налягане и облекчават напрежението. Тъй като отрицателните йони се абсорбират директно в кръвта, те могат да помогнат в борбата с вредните свободни радикали в тялото ви.</p> <p>Проучванията показват, че високите нива на отрицателни йони могат да бъдат толкова ефективни при лечението на сезонното афективно разстройство, както обикновено предписваните антидепресанти.</p> <p>Подобряват енергийните нива и цялостното ви излъчване. Изследвания в Калифорнийския университет показват, че отрицателните йони нормализират нивата на серотонин в мозъка като потенциално подобряват положителния облик и настроението на човек.</p> <p>По-добър сън. Френско проучване, установено с използване на отрицателни йонизатори показва, че може да ви помогне да спите по-добре. Това отново се дължи на положителните им ефекти при нормализиране на производството на серотонин в мозъка.</p> <p>Намалете случаите на главоболие и болести. Компанията Norwich Union установи, че инсталирането на въздушни пречистватели с отрицателни йони в работна зона, пълна с компютри и друго електронно оборудване, намалява случаите на докладвани заболявания и главоболие със 78%. Негативните йонни генератори също се използват рутинно в болниците в Европа за благоприятното им въздействие върху здравето и лечението на пациента. Много страни вече признават йонизаторите като медицински изделия.</p> <p>Отрицателните йони въздействат повишаващо и <strong>благоприятно</strong> на умствената концентрация и работоспособност, което е особено благоприятно при ученици, студенти и хора, занимаващи се с умствен труд. Тестовете редовно показват, че субектите, изложени на високи нива на отрицателни йони, се справят по-добре в психически трудни задачи от тези, които дишат нормален плътен въздух с положителни йони.</p> <p>Стимулира метаболизма, засилва имунитета, подобрява системата на кръвообращението, ефективно повлиява на високо кръвно налягане, бронхити, белодробни болести, безсъние, <strong>облекчава болката</strong> при ревматологични заболявания, артрити и много други заболявания.</p> <p>Пациенти, лекувани от изгаряния в различна степен, <strong>са се възстановили доста по-бързо</strong> и по-добре в болнични заведения, където има йонизатори за отрицателни йони.</p> <p>Отрицателните йони помагат на <strong>атлетите да влязат във форма</strong> - те премахват умората, подобряват рефлексите и скоростта. Някои източници дори твърдят, че постиженията на атлетите са с 30% по-високи заради използването на йонизатори в съблекалните и в залите.</p> <p>Нашите мощни йонизатори, действат на разстояние до 5 м и ще ви произвеждат минимум 8 000 000 йони на м3. Те са изключително качествени йонизатори и ще произведат реалния брой на отрицателните йони, достатъчно необходими за достигане на ползите, които ви предлага природата около водопади или разходка в гора.</p> <p>Качеството на въздуха е свързано с количеството на аниони във въздуха.</p> <p>Колкото повече са отрицателните, толкова повече въздухът е по-свеж, чист и безопасен.</p> <table style="width: 796.941px;"> <tbody> <tr> <td style="width: 276px;" class="text-aligncenter"><strong>Зони </strong></td> <td style="width: 144px;" class="text-aligncenter"><strong> Брой аниони / см3</strong></td> <td style="width: 379.941px;" class="text-aligncenter">&nbsp;<strong>Ефект</strong></td> </tr> <tr> <td style="width: 276px;">Водопад и морски прибой</td> <td style="width: 144px;">10,000 - 100,000</td> <td style="width: 379.941px;">Подобрява цялостната функция на тялото</td> </tr> <tr> <td style="width: 276px;">В планините</td> <td style="width: 144px;">8,000</td> <td style="width: 379.941px;">Убива бактериите, подпомага имунната система</td> </tr> <tr> <td style="width: 276px;">Около морето</td> <td style="width: 144px;">5,000</td> <td style="width: 379.941px;">ремахва стреса, облекчава депресия и тревожност</td> </tr> <tr> <td style="width: 276px;">В гъсти гори</td> <td style="width: 144px;">4,000</td> <td style="width: 379.941px;">Успокоява нервната система и напрежения</td> </tr> <tr> <td style="width: 276px;">Зелени градски площи</td> <td style="width: 144px;">1,500</td> <td style="width: 379.941px;">Минимум, за нормална работа на тялото</td> </tr> <tr> <td style="width: 276px;">Слабо замърсена градска среда</td> <td style="width: 144px;">500</td> <td style="width: 379.941px;">Под минималното изискване</td> </tr> <tr> <td style="width: 276px;">Силно замърсена градска среда</td> <td style="width: 144px;">100</td> <td style="width: 379.941px;">Болестите се поставят по-лесно</td> </tr> <tr> <td style="width: 276px;">На шумни места</td> <td style="width: 144px;">25</td> <td style="width: 379.941px;">&nbsp;Главоболие, нарушение на съня, умора</td> </tr> <tr> <td style="width: 276px;">В лек автомобил</td> <td style="width: 144px;">15</td> <td style="width: 379.941px;">Хроничен стрес, нервен шок, липса на концентрация</td> </tr> </tbody> </table> <p>Растенията произвеждат голямо количество отрицателни йони. Съотношението на отрицателни и положителните йони в градовете е средно 4:5. В планината близост до горите съотношението е 5:4. Преди буря силно се увеличава концентрацията на положителни йони във въздуха. Увеличението се дължи на това, че положителните йони предшестват фронтовете на времето с един два дни, тъй като електричните заряди се движат по-бързо от въздуха.</p> <p>Усещането е на задух и въздухът е &bdquo;тежък" и труден за дишане. По време на самата буря и малко след нея се увеличава отделянето на отрицателните йони. След бурята усещането е за чист и свеж въздух.В природата отрицателните йони се отделят още и от:</p> <ul> <li>Изпарението на водата в гори или градини</li> <li>Растенията - здравец, кедър, ела, бор, туя</li> <li>Фотосинтеза</li> <li>Летни дъждове</li> <li>Слънчево време</li> <li>Свеж сняг.</li> </ul>

, , ,
Сравнение на продукти