Озонаторът дезинфекцира храните

Озонаторът дезинфекцира храните

Изключително полезен е озонаторът при дезинфекцията на храните: месо, риба, яйца, зеленчуци и плодове. Той просто няма друга алтернатива. Озонът разгражда пестицидите в плодовете и зеленчуците, намалява съдържанието на хормони, нитрати, антибиотици и тежки метали (олово, манган, желязо) и спомага за запазване на продуктите свежи и чисти.

Чрез озонирането, плодовете и зеленчуците се пречистват без обработка при високи температури, с което се запазват витамините и хранителната им стойност. Озонът не само убива бактериите на повърхността, но и разгражда вредните органични и неорганични вещества вътре в тях. Обработените плодове и зеленчуци стават не само по-вкусни и по-полезни, но и срокът на съхранението им се увеличава няколко пъти.

Същото се отнася и за месото, рибата и морските дарове.  Те се изчистват от бактерии, паразити, антибиотици, консерванти и тежки метали и се запазват пресни за по-дълго време. Измиването на месото, рибата, раците и други морски продукти с озонирана вода унищожава вредните микроорганизми, съхранява нивото на протеините и връща натуралния им вкус и качества. Особено това е задължително за мидите, които са като филтър на морската вода и натрупват голямо количество тежки метали, пестициди, и пластмасови микроскопични частици.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Категории за статии

Последни статии

Последни коментари

Полезно

Полезнa информация относно озон, озонатори за вода и въздух.

Озонаторът дезинфекцира храните

Озонаторът дезинфекцира храните и подобрява тяхното качество

Изключително полезен е озонаторът при дезинфекцията на храните: месо, риба, яйца, зеленчуци и плодове. Той просто няма друга алтернатива. Озонът разгражда Изключително полезен е озонаторът при дезинфекцията на храните: месо, риба, яйца, зеленчуци и плодове. Той просто няма друга алтернатива. Озонът разгражда 2020-11-17T15:06:36+02:00 Озонаторът дезинфекцира храните

<p>Изключително полезен е озонаторът при дезинфекцията на храните: месо, риба, яйца, зеленчуци и плодове. <strong><span style="text-decoration: underline;">Той просто няма друга алтернатива</span>. Озонът разгражда пестицидите в плодовете и зеленчуците, намалява съдържанието на хормони, нитрати, антибиотици и тежки метали (олово, манган, желязо) и спомага за запазване на продуктите свежи и чисти.</strong></p> <p>Чрез озонирането, плодовете и зеленчуците се пречистват без обработка при високи температури, с което <strong>се запазват витамините и хранителната им стойност</strong>. Озонът не само убива бактериите на повърхността, но и разгражда вредните органични и неорганични вещества вътре в тях. Обработените плодове и зеленчуци стават не само по-вкусни и по-полезни, но и <strong>срокът на съхранението им се увеличава няколко пъти</strong>.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16702/files/image/dezinfekciq_na_hrani.jpg" /></p> <p>Същото се отнася и за месото, рибата и морските дарове. &nbsp;Те се изчистват от бактерии, паразити, антибиотици, консерванти и тежки метали и се <strong>запазват пресни за по-дълго време</strong>. Измиването на месото, рибата, раците и други морски продукти с <a href="https://ozonatori.bg/category/ozonatori-za-voda">озонирана вода</a> унищожава вредните микроорганизми, съхранява нивото на протеините и връща натуралния им вкус и качества. Особено това е задължително за мидите, които са като филтър на морската вода и натрупват голямо количество тежки метали, пестициди, и пластмасови микроскопични частици.</p>

, ,
Сравнение на продукти